söndag, oktober 17, 2010

"Middagshjälpen"

Anna har lagt upp sin veckomeny och efter en sen söndagshandling kommer vår meny här:

måndag: kalops med rödbetor
tisdag: pytt i panna med stekt ägg
onsdag: stekt torsk, potatis och morötter
torsdag: korvstroganoff
fredag: tacos
lördag: sushi
söndag: hemmagjord pizza

Vad ska ni äta?

8 kommentarer:

Christina sa...

Mat man kan värma i micron, för nästa vecka har vi inget kök på ett tag :-(

Linda sa...

Christina: jag såg det :(
fast inget ont som inte för något gott med sig!
Hur är det med möss? Går de att värma i micron :)

mossfolk sa...

Måndag: Kålpudding,
Tisdag: Pastasås med kassler, Onsdag: Helstekt kyckling i ugn, Torsdag; Revbensspjällsgryta, Fredag: Tacopaj,
Lördag: Älgfillé
Söndag lämnar vi lite öppen för rester eller ändrade planer under veckan...
Så ser vår matlista ut :)

Monet sa...

Oj, vad det känns annorlunda mot det vi äter här.

Här blir det till lunch färdiga paté-bitar, antingen på pilgrimsmusslor eller kött. Till det stora saftiga tomater, oliver, avocado och en bit camembert. Ibland ett glas vin till och med på lunchen men för det mesta mineralvatten.

Jag gör köttfärssås men här finns inte tacokrydda så det blir egen kryddvariant. Sushi är heller inte fransmännens favoritmat - tyvärr - och vi avstår från byns hämtpizza - någon gång är vi lata och den är god!

Så det blir laxkotletter med pesto och vinblandad gräddsås eller kycklingfiléer med champinjoner, vitlök, soja och svarta oliver. Eller färsk fisk sakta kokad i sås gjord av färsk spenat, purjolök och roquefortost i vin och grädde.

Då och då får mannen vansinnig svensklängtan och gör sig potatismos och svenska köttbullar från IKEA. Och till det rårörda lingon från samma ställe. Det jag köper där är mest ansjovis, sill, lax, löjrom och nordiska räkor.

Men kålpuddingar, kassler, älg och revbensspjäll finns inte på kartan för oss längre. Men visst låter det gott!

Christina sa...

LindaLotta: Jag tror inte riktigt Poppan och vi har samma smak, så microuppvärmda möss går fetbort ;-)
Däremot har jag några hemmagjorda dim sum-rätter kvar i frysen som går att fixa utan större åthävor...sen får det väl bli varma koppen :-(
Vi kanske blir smala och vackra på kuppen, vem vet? Hoppas kan man ju alltid.

Elisabet. sa...

Ja, vad ska vi äta?

Rårakor på den nyupptagna potatisen blir det säkert någon dag, med sallad (riven vitkål/morötter) och lingonsylt till.

Wokad kycklingfilé med broccoli/slantade morötter och klyftpotatis, blir det också.

Stekt fisk, säkert.

Kanske köttsoppa, (hemlagad) vilket är det bästa jag vet.

Sen beror det på vilka extrapriser Ica Maxi har ...?

Jag brukar vänta med att veckohandla tills jag sett annonsbladet, ändå blir det sällan jag väljer nånting därifrån .-)

Linda sa...

Mossfolk: den där revbensspjällsgrytan lät spännande och älgfilé lär ju inte gå av för hackor heller!

Monet: någon fantast av patéer är jag icke, men du hade med en hel del annat gott på din lista, fast jag vet inte hur man ska hinna med det med en liten Ebba kring benen och ändå hinna jobba :)
Kålpudding har däremot aldrig varit på min karta heller!

Christina: ni är så pyssliga med maten på Stationen! Jag är djupt imponerad. Men varma koppen... usch, smakar det inte bara pulver?? Nu är det hundra år sedan jag testade så de har kanske piffat till sig :)

Elisabet: vi har ingen reklam på brevlådan så här får man inspireras av recept.nu. Sen är jag urkass på att leta extrapriser :(
Rårakor lät jättegott!!
Och så älskar jag ju fick, i alla dess former!

Anna sa...

smarr smarr! jag blev i alla fall hungrig :)