måndag, februari 08, 2010

Jag förstår inte.

I vår kommun har man satsat på att sätta upp hållare med hundbajspåsar, vilket är jättebra tycker jag.
Det jag däremot inte tycker är så bra är att man plockar upp hundbajset med en sådan påse och så slänger man påsen på marken.
Då är det faktiskt bättre att låta bajset ligga. Utan påse.
Tycker jag.

7 kommentarer:

Annika sa...

SÅ himla dåligt. Är det jobbigt att ta med sig påsen till närmaste papperskorg?
Blir så irriterad på så många hundägare. Här hos oss är de inte mkt bättre heller, kan jag upplysa om...och vi har också sk "Fido towers" längs med parkvägarna där man kan ta svarta plaståsar...

Linda sa...

Annika: men det finns ju ofta tunnor i anslutning till där påsarna är. Jag får inte ekvationen att gå ihop. Kan man verkligen tycka att man gör något bra när man kastar en bajspåse på marken?
Jaja, jag har väl mina skelett i garderoben jag med, men de stör ju ingen annan. Tror jag :)

Elisabet. sa...

Det där kan reta livet ur mig.

I Ystad samlade jag ihop 13 fyllda bajspåsar längs järnvägsspåret där vi bodde (inga tåg gick där .., det var ett typiskt ställe att rasta hundar på) och så lade jag påsarna som i en pyramid och satte en stor skylt intill, där jag frågade hur korkad man möjligen får bli?

För mig är det så dumt så det är inte sant.

Det är ju bättre att bajset får upplösas av sig själv då!

Linda sa...

Elisabet: precis, det är mycket bättre att låta det ligga. Fast då blir jag arg när jag trampar i det. Eller som den gången när jag lyckades kleta ner alla fyra hjulen på Ebbas vagn...
Men den där påsen kan ju inte gå till en tunna själv!

Tankevågor sa...

Så himla korkat!!! Men häromkring där jag bor sköts det bra....och det är ganska många hundägare här. Men så har vi soptunnor i vartenda kvarter också.
Inga gratispåsar heller....vi köper egna.

Såg ett ställe där det fanns såna där gratispåsar och det var på Strandvägen.

Linda sa...

Londongirl: nu bor ju vi lite utanför centrum och det innebär att hundägare tycker att det är mysigt att gå här ute hos oss. Det tycker jag med - OM de plockar upp bajs med tillhörande påse!

mossfolk sa...

Jag blir alldeles arg bara jag tänker på hundskit. Kan inte för mitt liv begripa varför man gör sig bseväret att plocka upp bara för att släppa påsen. Men inte heller varför somliga (alldeles för många) tycker att det är helt ok att inte plocka upp efter sig över huvudtaget.
Det är varje hundägares skyldighet!
(hihi, och jag knapprar hårdare och ilsknare på tangenterna för varje ord jag skriver)