tisdag, oktober 13, 2009

Storlekens betydelse.

Annika undrade över storleken på mina bilder, och jag gör så här:

Så här på ett ungefär ser det ut när jag har laddat upp en bild, plus en massa mer krumelurer men de är inte viktiga i det här sammanhanget:

width: 800px; height: 534px;" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifoVGpkLoQQoH-C62JgoEBjL3Nr6W25IxQpksSKd_Z7BsrNWdwHCowYdqY8Ot-e6Gc4sDzGVugS-WjAzghHhTau_KUOrP4yvhYD3MLFTPOpbip0s_z7BdLCQ0VtwqAKKa3od4nGg/s800/030.JPG" alt="" id="BLOGGER_PHOTO_ID_5391699835501874898" border="0" />


Rena rama grekiskan för mig, men jag lär mig genom att prova mig fram och blir det tokigt får man börja om.
För att få bilderna större så ändrar man i html-koden i inlägget och det är det jag har markerat med rött. Jag brukar dubbla rakt av, lättast att räkna för mig med amningshjärna :)
(vad ska jag skylla på sen???)
Sen MÅSTE det alltid ändras till s800, det som är markerat med grönt.

Hoppas du förstår mig :)

3 kommentarer:

Annika sa...

Pust, kanske...skulle behöva sitta bredvid dig. Skall prova och se hur det går...Lägger ju alltid in i htlm själv när jag lägger ut bilder...
Tack, lindalotta, ska pröva!!
Kram!!!

Tankevågor sa...

Stora bilder vet jag hur jag får till i html men jag vet inte hur du Annika gör för att få dina bilder sådär bredvid varandra och som ett "collage" ???

Annika sa...

Londongirl, jag vet knappt heller...men du vet hur man har val mellan höger, vänster och mitten.
Jag klickar oftast vänster först, sedan höger etc...och så blir det så. I htlm alltså. Har aldrig lagt upp bilder som "vanligt" sas. Tycker det är svårare.