måndag, januari 03, 2011

Ny favorit!


Ebba har tyckt att läkare har varit ganska läskiga typer så i julklapp fick hon en egen doktorsväska för att kunna leka lite med allvaret.
Nu är nya favoriten: "Doktor Beata".
I tid och otid kommer hon med de små gula glasögonen till mig. Då får jag både ta tempen, kolla öronen och snart också lyssna på hjärtat.

Att jag ser ut som en skräcködla för övrigt tycks inte bekomma den lilla patienten.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men ååå! Plötsligt kommer jag ihåg när jag fick leka syster Andersson och komma till den sjuka patienten Ann-Gerd som låg på soffan och det togs blodtryck och hon fick den ena sprutan efter den andra ,-)

Vilka minnen den bilden väcker!

bettankax sa...

Jag tycker doktor Beata ser riktigt snäll ut jag:)

Humlan sa...

Glöm inte bort att ta med de gula glasögonen nästa gång hon ska till doktorn! Sedan är det bara att hoppas att doktorn tar på sig dom, då får nog h*n göra det som ska göras.

Linda sa...

ELisabet: jag minns att jag också hade ett stetoskop som liten. Jag kan minnas hur de där plopparna man satte i öronen kändes :)

Bettankax: jo men hon är snäll. Lite virrig bara :)

Humlan: så klart!! Tack för tipset!
Ska verkligen försöka komma ihåg det.

Tankevågor sa...

Tänk att det där är verkligen en klassiker....att få leka doktor och sjukhus.
Mitt lilla barnbarn gör det med extra inlevelse och slänger sig med termer som inte ens jag kan....hon har ju en mamma som utbildar sig till läkare. ;-)

Annika sa...

Ja, snacka om klassiker!! Jag hade sdamma problem med K och hon fick en doktorsväska och sen blev det leka av.
Doktor Beata ser snäll ut! Skulle gärna gå till henne!!

Bloggblad sa...

Underbar bild. Vad gäller sömnlösa nätter så förstår jag dig helt och fullt. Sömnen blir allt viktigare för mig, men som tur är finns det små piller för såna nätter. Jag har ju berättat förr att jag ser dem som hälskost eftersom sömn = hälsa.