lördag, juli 29, 2006

Lördagen den 29 juli

Å ni skulle se mig nu… Sitter ute i en jätteskön fåtölj med benen högt och datorn i knät. Det är alldeles vindstilla och koltrastarna sjunger lite försiktigt för mig. Detta är livet på en pinne! Det blir ju inte sämre av att det står ett glas med gott rött vin bredvid mig på bordet :-)

Igår var det ju kalas för mamsen min. Vi fick massor av kakor till kaffet på eftermiddagen och hallontårta som var gudomligt god! Sen fick magen vila några timmar innan det var dags för varmrökt lax, potatis, kall sås, sallad, bröd, öl och vin och ostar i massor. Sen var det fram med kaffet och kakorna igen, men då höll jag mig till vin. Det blev liksom stopp. Jag satte mig tillrätta en stund i soffan och fick följa både Stefan Holm och Kajsa Bergqvist över världsårsbästa (i höjdhopp om någon skulle ha missat det), det är inte en dålig final på en bra dag!

På dagen innan vi åkte till mamma så var vi och shoppade lite, dels presenter till mamma och lite till oss själva. Det blev 13 nya böcker, så nu är några veckor framöver räddade. Några toppar och en baddräkt blev det också. Men det var väldigt dåligt med badkläder, de hade redan börjat plocka fram höstkläderna, vilket resulterade i att Micke köpte en fin och bra anorak.

Jag sov som en liten skär gris när kaffedoften kittlade mig i näsan i morse, det är ett skönt sätt att vakna på. Efter en stund ropade Micke lite försiktigt på mig och då var det bara att pinna nedför trappan och ut på verandan till dukat bord. Vi åt frukost och läste tidningen, det är ju en sensation att MFF tar in en ”gammal” målis som Fedel, bara för att Asper inte klarar av konkurrens och flyr till Norge…
Sen satt vi och glodde på den grå himlen… Vad gör man när det inte är sol?? Ja vad gör man? Jo, då får Linda världens bästa idé (jag tyckte det då, inte nu…) Vi målar om grunden på huset!! Sagt och gjort, Micke for iväg till Byggbutiken (den heter så, därav stor bokstav) och köpte färg och penslar medan jag gjorde i ordning här hemma. Fyra timmar senare var halva huset målat, alltså på två sidor. Vet ni hur ont i kroppen man får av att sitta på huk i fyra timmar och måla på ett buckligt/ojämnt/knudet underlag?? Det vet vi, men jag kunde gott varit utan den erfarenheten.
Nu tycker väl ni att det är inte så farligt, det är ju bara hälften kvar. Jo, det är sant, men grunden ska målas två gånger!

2 kommentarer:

Karin sa...

Ordentligt av er. Hm. Jag har också grunden kvar...men den tar jag i...augusti. :)

Linda sa...

Ja du Karin, du har en hel dag på dig att förbereda dig mentalt, sen är det augusti... :-)