måndag, juli 24, 2006

Måndagen den 24 juli

Sitter ute i våra nya utemöbler, ja ni läser rätt. Det blev ett möblemang igår! Vi hittade rätt, det är inget speciellt så, men det är bara så rätt för oss. Jag har njutit av det hela dagen och vi invigde det igår med god middag och gott vin. Vi satt ute ända till halv ett på natten, och det var alldeles underbart väder. Massor med levande ljus gjorde sitt till trivseln.

Idag har vi inlett semestern, Micke gjorde precis som i fjol, han körde till Sysav, tippen, och slängde massa skräp. Städning för sommarsjälen. Vi är nämligen små hamstrar, har vi plats så sparar vi det i källare, i förråd, i garaget (som aldrig använts som ett garage, alltid massor med saker…)
Det hör till saken att det nog egentligen inte är något garage. Bilen hade säkert kommit in (om där var tomt) men jag tror inte att man hade kunnat öppna dörrarna. Det har nog varit tvättstuga eller något liknande förr, och i ena änden har man nog haft höns. Huset är byggt 1927 och då var det väl bryggeri man kallade sådana extrautrymme.

Jag har inte gjort många knop idag, jag har mest myst och smådonat lite, sen har jag fikat och pratat med mamma som kom hit på eftermiddagen. Ja, det blev intensivt två dagar på rad nu, men det är bara mysigt. Vi har ett väldigt bra förhållande vilket är skönt. Vi kan ventilera en hel del med varandra och det har man ju bara stor glädje av. Jag är allergisk mot de som säger ”min mamma är min bästa vän”. Min mamma är min mamma, därmed basta, men visst har vi ett annat förhållande då jag själv är vuxen, men till syvende och sist är hon min mamma.

Tänkte att jag någon gång skulle komma fram till en redogörelse för namnvalet på min blogg, men det sparar jag nog ett tag. Den som hänger med ett tag till får se.

En sak kan ni dock få veta redan nu, jag ska bli katt hos en snäll familj i mitt nästa liv. Sitter och tittar på vår katt Selma, som ligger och njuter nu när det inte är så stekande hett längre. Tänk att få vara katt; sova länge, när man vill, var min vill. Alltid mat och vatten i skålen, kli och mys av matte eller husse när andan faller på. En sen kvällspromenad innan man kryper ner bredvid matte för att säga god natt. Vilket liv va? Jag SKA bli katt i nästa liv!

Inga kommentarer: