söndag, februari 25, 2007

Elisabet skrev att hon har tvättstugan imorgon.
Just då, som så många gånger förr, överväldigades jag av glädje över mina vänner i badrummet.
Jag minns när vi hade kånkat upp dem på ovanvåningen och jag körde det allra första 90-programmet - jag satt på golvet framför och tittade med ett barnsligt leende.
Sån är jag :)

Sen minns jag en gång då det faktiskt blev stopp i vattenröret.
Jag grät...
Micke hade lagt in en hallmatta och den hade vi tvättat så många gånger förr, men inte när det låg ett antal dagstidningar inuti...
Micke agerade sjukvårdare och utförde första hjälpen, han blåste ut den blöta tidningsmassan ur röret.
Och jag var lycklig igen :)

Och nu undrar ni varför vi rullat in tidningar i mattan så klart.
Vår gamle katt hade kissat ner den på morgonen och brått som vi hade, så rullade vi in den i tidningar. Men det glömde Micke när han kom hem...

(nu berättar Micke att han trodde att jag var allvarligt sjuk den gången, då jag satt och tittade på tvättmaskinen... :))

16 kommentarer:

JULIEK sa...

ha ha ha jag måste skratta av deg som satt foran tvættmaskinen, men det er ju så. Heldigvis blir man glad nær man får sitt eget. Jag måste innrømme at da vi flyttade inn i vårat hus (vi hadde da bodd i en bygård i 7 år) så var jag så lycklig over mina egne sopptunnor, tenk det, och jag vårdar dom och tvættar dom ha ha, så er det. Kanskje vi inte helt er riktig frisk : = )

Elisabet. sa...

Jag förstår din glädje; å, jag skulle så gärna vilja ha en egen tvättmaskin och tumlare!!

Anonym sa...

Jag förstår precis jag med. Efter att ha tvättat i gemensam tvättstuga i hm ja, med undantag för ett år i hus - i alla fall 15 år, så är det L J U V L I G T att ha egen tvättmaskin. Verkligen underbart!

Att slippa passa tider, att kunna tvätta bara lite om man vill, det är så skönt!

♥ Pia... sa...

Ja jisses så roligt jag fick en lång stund nu när jag läste om din tvätt av tidningar och om skiten under trappan ..haha..men det fint till slut och akffet smakade got kan jag tänka mej...ha de så gött....

Linda sa...

Julie: tänk att man kan vara så lycklig över så enkla ting.
Men soptunnan, nja jag vet inte om jag är så glad för den som du :)

Elisabet: det är en välsignelse!
Jag älskar mina maskiner, jag skulle kunna vara utan både den ena och den andra apparaten, så länge jag fick ha min tvättmaskin :)

Ellis: ja du fattar precis. Jag har också bott i lägenhet då man bokar tid och man kan inte alltid få den tid man vill och dessutom måste man passa tiden så att inte någon annan tar den.

Pia: så bra att jag fick dig att skratta en stund, det bjuder jag så gärna på :)
Men du kan tro att det var hemskt med tidningarna i tvättmaskinen.
Pappersmassan blev ju som klister!

Monica sa...

Det är klart att man tittar hur det går till när man får en ny tvättmaskin. :)

När dottern var i tvåårsåldern var hon helt fascinerad av tvättmaskiner. Vi stod inne på Coop och bara tittade och tittade länge på en och samma tvättmaskin. Så du är inte ensam.

Vi på Kantarellen sa...

Jag blev också så där lycklig, när jag fick EGEN tvättmaskin och slapp springa tre trappor ner till husets gemensamma maskin

Lilla B sa...

Tvättmaskinen är lika mycket uppskattad här! Att kunna slänga in tvätt närhelst man behöver är guld värt.
Slippa boka tid och lagra skitkläder.Det fick vi göra när vi bodde i lägenhet. Hemska tid...

Anonym sa...

Tvättmaskinen och torktumlaren i huset är MINA. När maken är i närheten och försöker sig på att stoppa i en maskin så känner jag faktiskt lite oro och undrar över om han gjort allt rätt...*knäpp*. Min Man är fullkomligt kapabel till att tvätta själv. Han och jag är väldigt jämlika och delar det mesta men när det gäller tvättmaskinen så ....

Tankevågor sa...

Jag vet precis vad du menar. Tvättmaskinen är guld värd tycker jag. Torktumlaren också för den delen. Tycker inte om tvättstugor efter en jobbig händelse i en sån en gång, så jag (vi) tvättar allt hemma i lägenheten. Enkelt är det ju....tvätten går medans man gör något annat. Inte behöver man ut i regn och rusk för att hämta den i någon tvättstuga sen när den är klar heller. :)

Annika sa...

Jag uppskattar verkligen min tumlare och tvättmaskin som står så stadigt nere i min källare. Nu önskar jag bara att jag hade maskinerna på samma plan som sovrummen, men oh well...Synd att klaga. Slipper iallafall ge mig ut i snön med gula IKEA påsar fulla med tvätt...

Anonym sa...

Jag saknar min tvättmaskin och kondenstumlare, speciellt nu när vi bor som vi gör. Nu måste jag gå ut ur huset...gå några meter åt vänster...vinkla av åt vänster...vinkla av en gång till till vänster...och ner för en brant smal trapp...där är dörren till vår tvättstuga. När vi bodde i förra lägenheten var det nästan som om vi hade den i lägenheten...nära och bra och jag kunde gå dit barfota.

Linda sa...

Monica: så skönt att höra att det finns fler än jag som är fascinerade av en tvättmaskin som går runt, runt, runt...
Det händer ju inte så mycket mer :)

Mamselamsen: det är ju också en del i det hela att man ska släpa tvätten upp och ner för alla trappor. Förstår att det är skönt att slippa.

Lilla B: just när man spiller något eller så, så är det skönt att kunna tvätta det med en gång, då brukar man kunna rädda det mesta.

Tina: Micke är också fullt kapabel till att tvätta men det har bara blivit så att det är jag som gör det. Kanske sedan det hände med tidningarna :)
Usch, så hemskt jag tyckte att det var.

Londongirl: det låter obehagligt.
Det värsta som hänt mig är väl att jag missat tiden eller att någon annan tagit min tid.
Det är skönt att slippa dra omkring med tvätten.

Annika: aldrig blir man väl riktigt nöjd :)
jag minns att jag ville ha tvättmaskinerna på bottenvåningen, varför vet jag inte. Men nu står de där uppe och det är så bra.
Du slipper i alla fall att springa ute i trapporna :)

Gunnel: det var ju ett steg i fel riktining.
Jag är mörkrädd och avskyr tvättstugor som ligger i källare, vilket de oftast gör.
På ett ställe som vi bodde så var det tvättstuga på bottenplan i en lägenhet och det var ganska okej.

Annela sa...

Åh, det är en av mina högsta önskningar - en egen tvättmaskin.
På tal om att sitta framför tvättmaskinen så kommer jag ihåg en rolig engelsk pjäs jag såg för länge sedan på TV. Den handlade om en kille som gick till en Tvättomat och tvättade. Men han tvättade inte för att kläderna var smutsiga utan för att han kunde göra olika färgkombinationer och på så vis få en upplevelse när de snurrade runt i maskinen. Han testade olika kombinationer för att se vilka som var snyggast och han fick de andra människorna där att också följa hans exempel. Till slut satt alla i Tvättomaten och stirrade in i maskinerna. Så du är nog i gott sällskap.

Linda sa...

Annela: tänk, en hel film om en Tvättomat - vad härligt!!
Haha! Det känns mycket lugnare nu :)

Anonym sa...

Workout Groups: Groups connect you gives you
more energy. Classic - The P90 X Classic procedure is the most beneficial for novices, users
greatness, however, most of us forget about the how to p90x lean
chemicals that are being put into our body ... sometimes in huge quantities.
For example, P90 X requires you to workout the intensity goes how to p90x lean even higher.
And when you read the blogs of other Team Beachbody members to be 2 inseparable components
of almost any work out plan.

Stop by my site %anchor_text%