torsdag, november 30, 2006


Dagen har varit en sådan där dag som bara passerar, utan att man riktigt märker den.
Grå och intetsägande.

På jobb planeras det inför julen, som blir lite konstig det här året. Den blir ju väldigt lång. Det är jätteskönt för de som kan vara lediga, vilket jag också hoppas och tror att jag kan vara, men det går inte att stänga en anläggning som producerar färskvaror. Det blir mycket jobb, nästan alla dagar för en stor del av gänget.
Det snackas till höger och vänster i korridorerna om vem som var ledig förra året, och vem som har bett om ledighet i år osv. Det blir lätt en massa tjafs på en avdelning där det mest jobbar kvinnor i olika åldrar.
Annars jobbar jag på en oerhört mansdominerad arbetsplats och det har både sina nackdelar och fördelar. Bäst är om det är blandat.

Ikväll har jag varit på kören och vi har repat inför julkonserten. Det går fort nu, det är redan nästa helg! Julsångerna är vackra och man mår lika bra varje år de plockas fram igen. I år har vi tagit in några nya låtar och de sätter guldkant på tillställningen.
Men de gamla härliga, högtidliga sångerna, de finns kvar så klart!
Ett hundratal körsångare kommer att medverka och det är pampigt!

Nu sitter jag med den sista koppen kaffe och bredvid mig brinner ett ljus som doftar svagt av vanilj. Imorgon är det fredag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad jag hade hoppats att jag skulle få njuta av er konsert... Men ibland blir det inte som man vill.

Julmusik är så underbart!

Ha en härlig fredag!! Kraaaaaaaaaaaaaam! :-)

Mildamakter sa...

Det låter maffigt med en sådan stor kör. Jag håller med dig, julmusiken är speciell. Min svägerska sjunger i en kyrkokör och vi brukar vara och lyssna på dem 1:a advent och jag sitter med ståpäls och tårar i ögonen varteviga år. Vilken läcker bild, det ser ut som ett visset urtidsdjur :o)
Trevlig helg!

Anonym sa...

Vad helt underbart med kören! Det är verkligen fantastiskt med julsånger. Roligt att ta fram nya, men det är klassikerna man främst vill höra OCH sjunga!

Hoppas att allt strul runt ledighet på jobbet ska ordna upp sig...

Anonym sa...

Oj! Vid första anblick tyckte jag att bilden var en mus, som fastnat i ett spindelnät.

Anonym sa...

Nu är jag sen för här är fredagkvällen snart slut.
Vi har också börjat prata om julledighet. De flesta har kryssat i att vi vill vara lediga alla dagar, men det går inte. Kanske det löser sig att alla går in och jobbar lite en dag var. Då får vi många dagar ledigt i allafall.

Idag har jag varit på IT-pilotmöte. Undrar om dom har valt rätt på jobbet. Jag är väl en av dom som kan mest vad det gäller datorer och pluggnet och sånt. Men idag fick jag reda på att jag ska vara med och utbilda tjejerna uppe i "mitt" hus. Vojne..vojne. Jag som blir lätt irriterad när dom inte fattar vad jag menar. Kanske får börja med att tala om det för dom. Fast det här blir inte aktuellt förrän i slutet av januari tror jag

Elisabet. sa...

linda: säg till när konserten är ....., ska försöka ta mig dit!

Linda sa...

Ellis: du får komma en annan gång, precis när du vill! Kram

Mildamakter: jag saknar att kunna sitta i kyrkbänken och lyssna, det blir inte samma upplevelse när man står mitt i det, men jag ryser av välbehag ändå :)

Annika: visst är det de klassiska som gör det så speciellt, att man känner igen sig.
Julen är räddad!!

Bert: mössen tar Selma! Detta är något visset i trädgården :)

Gunnel: det är aldrig för sent!
Klart att man måste få önska, sen får man hjälpas åt om det inte går att lösa på annat sätt. Hoppas du får lite ledighet, men behöver det så väl.
Jag blir också irriterad när folk inte fattar, sånt som man själv tycker är så självklart... ;)
Lycka till, det fixar du galant!

Elisabet: det är den 10 december, kl 18 i Svedala Kyrka. Du är så välkommen om du inte har annat för dig eller jobbar.