tisdag, augusti 15, 2006

Det susar i säven...

... och det är mörkt ute. Just nu är det uppehåll och vinden känns faktiskt ganska ljum. Men det blåser ganska hårda vindar från sädesfälten utanför vår trädgård. Granarna silar vinden försiktigt så att den blir mer skonsam för oss. Men Selma vill inte vara ute, hon tycker inte om när det blåser, då ligger hon hellre hos någon av oss. Det är ett hösttecken...
Ja, jag tjatar om vädret, jag vet... Men det är viktigt för mig.
I fjol hade vi en skonsam höst, en mycket skonsam till och med, man märkte nästan inte av den. Det var fint långt ut i oktober. Sen kom vintern och vi hade faktiskt en riktig vinter. Jag tycker om när det är snö på vintern, det hör till. Men det är vi inte så bortskämda med i Skåne, här brukar det vara blaskigt, blött, grått och väldigt smutsigt. Men förra vintern var alldeles vit, i flera månader, det var härligt. Våren försvann i ett nafs och sen var sommaren här. Sommaren 2006, vi kan inte klaga, vi har fått fler soltimmar än på mycket länge och värmerekorden slogs flera gånger om. Nu har jag hunnit runt ett helt år... Och jag vill att sommaren ska vara till oktober i år också...

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fin bild. Lite lurig.
För mig är alltid sommaren slut när skolan börjar. Sen får det vara vilket väder som helst - min sommarkänsla är borta.

Linda sa...

Jag får tyvärr hålla med dig. När man börjat jobba så är det höst! Men nu har jag ju fortfarande semester och då hade det varit skönt med lite värme. Det har faktiskt regnat över en vecka här, och det är bara såå trist!

l*eva sa...

Onsdagen den 16:e augusti...ÖSREGN över Sthlm/Arlanda.
VÄDER är Livsviktigt för mig med.

Vänta bara till kylan infinner sig...DÅ är jag en RIKTIGT gnällig Kärring!

Linda sa...

Eva: tack, för att jag inte är ensam alltså..

Anonym sa...

ÄNTLIGEN tittar solen fram från en underbart blå himmel här i Malmö! Som jag har längtat efter att få se solen och nu är den här! Härligt! Det blåser iofs lite idag också men det kan man stå ut med! Jag ska alldeles strax bege mig ut i det härliga vädret! Det gäller och passa på för man vet inte hur länge vädret håller i sig?! Ha en bra dag! Vi hörs!
Kram Jenny

Elisabet. sa...

Jo, det var verkligen en fin vinter, den vi hade. Och mycket snö i sydöstra Skåne! Hoppas vi slipper allt det gråsvarta-tunga bara i vinter.
Det är enda gången jag kan drabbas av hemlängtan.