fredag, augusti 18, 2006

Pest eller kolera?


Vi bor på en liten grusväg utanför byn, men har väldigt nära till pågatågsstationen. Det tar oss ca 3-4 minuter att promenera dit, om vi genar över spåren. Nu är det, som alla vet, olagligt, men vi är tidsoptimister och måste gena om vi ska hinna med. Om vi ska gå lagligt tar det strax över 10 minuter. Big deal, ja, om man har bråttom så är de där minuterna värdefulla.
Nu har det bestämts att det skall byggas en gång- och vägtunnel under spåren för att slippa väntetider vid bommarna. Detta innebär att vi får lite närmre än vi har när vi går lagligt. Det är väl kanonbra tycker ni?! Och det var min första tanke också. Men sedan ett par veckor så har det varit ett otal artiklar i Sydsvenskan om just tunnlar. Detta har i första handlat om tunnlarna i Lund, om hur mycket överfall, misshandel och annat skit som händer i tunnlarna. Nu vet jag inte längre vad jag tycker...
Fast jag kommer ju inte att bryta mot reglerna och det är ju bra, men jag kommer nog inte att gå där själv när det är mörkt. Det finns ju idioter överallt, tyvärr.

Jag är glad att det inte är jag som bor i det röda huset, tv på bilden, det ska nämligen stå kvar...

2 kommentarer:

l*eva sa...

Ja VERKLIGEN...pest eller kolera...
Ibland känns det som om det är lika bra att asfaltera och ta bort ALLT...så det bara blir fria ytor...där man SER...Ett vidrigt och hemskt bakvänt Utopia!
Sverige och Världen är och har blivit snabbt...Chicago, sinnebilden för våld och annat hemskt!

Linda sa...

Eva: ja, det är verkligen jättetråkigt att man ska behöva vara rädd och orolig.