tisdag, augusti 08, 2006

Sommargott!

En av mina vinstockar. Fint bladverk, men inga druvor. Men de har bara stått här i ett år, så de får nog växa till sig lite till.





Tur att det finns goda att köpa...







Men äpplena är mina egna, detta är Ingrid Marie på tillväxt, det finns fyra äppelträd och två plommonträd på tomten. Det blir mycket frukt, säkert tack vare grannens bi som ofta är på besök =)

5 kommentarer:

Lilla B sa...

Ingrid Marie!! De är så goda och så vackra. Hållbara med. Tyvärr kan man inte ha ett Ingrid Marieträd här i växtzon 5. Men man kan ympa in en kvist på ett härdigt träd. Jag har en sån gren nu med Ingrid Marie. Fick hjälp med ympen för några år sen. Om hösten blir fin hinner de mogna. Men blir aldrig lika stora och fina som söderöver.

l*eva sa...

Det här börjar bli *bedrövligt*!
Min sämsta sida-AVUNDSJUKAN-ACCELERERAR, för varje blogginlägg-Ni gör...Du och Lilla B.

Å andra sidan, DEN delen av mitt trädgårdsliv...är inte att tänka på för min del. Men...lika förbaskat blir jag GRÖN! :)

JULIEK sa...

Så spennede men vindruvor. Det er nog for kaldt her i midt norge for å ha sånna, men mins nær vi bodde några år i ørebro, da hadde vi faktisk några vinstockar som det kom druvor på. Det var lyx det : )

cS sa...

Mina druvor står också på tillväxt. Första flaskan vin beräknas vara klar 2011 och efter 3 års lagring bjuder jag dig på provsmakning ;-)

Linda sa...

Lilla b: jag hoppas du får fina äpplen i år, de har ju fått en bra grund den här sommaren. Spännande med en "inympad" gren, kan man få se en bild?
Jag har faktiskt TVÅ Ingrid Marie, med massor av frukt. Jag får skickar några lådor till dig och Eva.

Eva: förstår inte vad du är avundsjuk på, du verkar ju ha så gröna fingrar, så hade du haft förutsättningarna så hade du haft långt mer än jag!

Julie: så du har bott i Örebro?! Om det fungerar med druvor där så ska det nog komma här också så småningom.

cS: jag har bokat in provsmakning 2014, det ser jag verkligen fram emot =)

Bettankax: det blir många pajer, då får du komma ofta!