fredag, augusti 11, 2006

Jag=friidrottare??

Jag har ju tidigare presenterat mig som lång, dvs jag är 186 cm. I "normala" fall så har du lika långt mellan fingspetsarna som du har från tårna till huvudet. Så är inte fallet med mig. Något hände vid tillverkningen, så jag har 15 cm längre mellan fingspetsarna. Det har sina avigsidor, svårt att få ärmarna i kläder att räcka till, skjorta och kavaj är inte att tänka på. Så nu försöker jag sy mina egna kläder, jaja, det lät ju nåt, men en del har jag gjort. Som ni förstår ingår det ju långa ben till den här kroppen också. Bra när man är på konsert, man ser alltid, bra när man behöver något på den översta hyllan i skåpet, men inte så kul när man är i stort behov av kläder.
Men jag har haft mycket glädje av min längd, spelat basket på hög nivå i många år, så jag skäms ju inte för min långa lekamen. Har fått så mycket uppskattning så det är bara att sträcka på sig.

Om jag nu skulle komma till det jag tänkte skriva om...
Satt och såg morgonsändningarna från EM i Göteborg. Då är där en kommentator som säger att det är en förutsättning för en diskuskastare att vara lång. Helst nära två meter och lika långt mellan fingerspetsarna. Då pratade de om män. Jag är 186 cm och har 201 cm mellan fingerspetsarna och jag är ju kvinna! Blir jag uppsagd så vet jag vad jag ska göra!

9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men oj! Spelat basket. Jag älskar dig - jag kan inte ett skit om basket så jag får leta överallt när min huvudperson i boken spelar basket.
Får jag fråga dig??? (den första boken är klar, jag har frågat och läst och frågat herrarna i familjen, fast de kan inte så mycket.) Nu håller jag på med bok nr II och skulle behöva ställa frågor.

Linda sa...

Bettankax: skulle inte du vara sommarnörd en stund??

Bloggblad: visst får du ställa frågor. Jag ska svara så gott jag kan. Du kan maila mig istället, om du vill.
linda-lotta@hotmail.com

Elisabet. sa...

Hahaha !
Jag är 1.64 lång (kort), men enligt längd, - och vikttabellen är jag 3.20, så då vet jag ju vad jag också kan pyssla med ...,-)

Linda sa...

Elisabet: jag tror att vi har de bästa förusättningarna för att ta oss in i landslaget. Det är ju lite tunnsått i kastgrenarna :)

Linda sa...

Ja just, SLUNGBOLL!! Det är från stenåldern det :0)

Lilla B sa...

Tänk så många äpplen du kan nå!!

Linda sa...

Haha, den glömde jag. Men nu när jag tänker på det så var det jättebra när vi klippte träden, man behöver inte klättra så mycket i dem =)

l*eva sa...

Åhh någon som är LÄNGRE än mig!!!
Jag är ju *bara 1.80*

Visst har det funnit och finns fördelar med att vara Lång!
Men på danshaken, när man var ung---var det MINDRE roligt.
När man såg ett litet *kryp* på 1.75...komma snegalande emot en...för att bjuda upp. Mest trist för honom tror jag.
Basket är fö. den enda idrott...min kropp fungerade med.
I o för sig var jag en bra skridskoåkare också.

Märkligt det här med Bloggandet...att man upptäcker...så MÅNGA Människor, som man kanske skulle gått miste om, att få *veta lite mer om*...om man INTE Bloggade!

Linda sa...

En lång och ståtlig kvinna till!! Jo, det där man dans är väl inte det roligaste... Har varit med om vissa småkryp jag med. Men nu lider jag inte, det var värre förr, jag var 1.78 när jag var tolv år, då var det ganska tufft.