onsdag, augusti 23, 2006

En onsdag i mitt liv...

Jag hade ställt klockan på 6.35, men jag tror aldrig att jag har gått upp direkt när klockan ringer. Jag ställde fram den ett par gånger innan jag masade mig upp ur den goa värmen. In en vända i duschen, på med kläderna, pussade familjen hejdå och hoppade in i bilen. Jag har 12 minuters motorväg till jobb. 7.35 stämplade jag in, hämtade en kopp kaffe och slog mig ner vid mitt skrivbord.Min arbetsdag börjar 7.45 och slutar 16.00, alla dagar. Bra arbetstider tycker jag. Så här ser det ut där jag tillbringar mina dagar.

Händerna tillhör några av mina käraste arbetskamrater. Kvinnan som har händerna längst upp till höger har avlöst mig hela sommaren och det var hon som tillät mig mjukstarta och flumma runt i måndags :)

Träden finns vid ingången till mitt arbete, de har varit så varma i år så att de slängt ytterkläderna. Men jag hörde någonstans att det var inte skadligt för träden. Vi får väl se om de klarar vintern utan att bli förkylda...

Jag tog en annan väg hem, en riktigt mysig landsväg, visst det tar några minuter extra men under de minuterna får jag så mycket valuta. Vacker natur och stillsamhet, balsam för själen.
Hästarna poserade så snällt vid vägkanten för mig.
Väl hemma så öppnade himlen sig, synd att det bara syns som små stänk på bilden. Sagt och gjort, in genom dörren och fram med husdjur nr 2, dammsugaren. Huset blev städat under tiden som regnvädret drog bort.
Ikväll har jag myst framför tvn med en god kopp kaffe och tittat på Nya Rum och Söderläge. Nu sitter jag här och njuter av mitt bredband, vilken känsla att bara kunna ladda in bild efter bild utan att hinna blinka. Innan kunde det ta upp till en kvart, ibland en halvtimme, för en enda bild. Det är en väsentlig skillnad.
När jag summerar min dag så tycker jag att den har varit bra. Vi har haft många härliga skratt på jobb och jag fick en härlig tur hem från jobb, ett städat hem och avkopplande kväll.
Hoppas ni också haft bra dagar :)

12 kommentarer:

Lilla B sa...

Jättefin bildserie!

Får man vara näsvis och fråga vad du sysslar med på jobbet? Du talade varmt om grädde och smör i en kommentar tidigare men jag ser ingetdera

Linda sa...

Lilla B: jag jobbar på ett mejeri beläget i Skåne (hm en liten ordvits :-))
Jag är kundansvarig för livsmedelskedjorna i Sverige. Jag säljer Pro Viva, Prima Liv, Viktväktarna och all möjlig sorts ost, både hårdost och dessertost.

Linda sa...

Ellis: vissa ja, inte alla... *L*

Linda sa...

Tack Ellis!!

Anonym sa...

Hihi :-) Nu förstår jag varför du skulle fotografera våra händer idag!! Men precis som du sa på jobb så ser det ut som jag inte har någon tumme på höger hand....hmm :-)
Nu är det snart dags och krypa ner under täcket. En ny arbetsdag väntar imorgon!
Vi ses på jobb!!

cS sa...

Spännande att följa ditt liv. Du är så härligt aktiv. A prpos vitlök, hur mycket rör det sig om?

l*eva sa...

Jag blir så himla GLAD,NYFIKEN och sammetslen i själen...av att få bli delgiven...alla vackra bilder...tankar och funderingar...av Er som både är FOTOGRAFER och KAN, verbalisera så målande, Era LIV!
TACK Lindis och Lilla B!!!

Linda sa...

Eva: det är ju så roligt att fotografera! Jag går omkring med kameran nu, precis hela tiden :)

Linda sa...

cs: det rör sig om 850g utsäde, det går visst 2 lökar per kvm, eller något i den stilen. Jag har papperna där hemma. Kostnaden var 200 kronor för det och jag bara undrade om du var intresserad. Annars tar jag det själv :)

JULIEK sa...

Så utrolig roligt det var å få følge din dag : )

Linda sa...

Julie: det var en vanlig dag i mitt liv, kanske inte så spännande för mig, men alla ni vet ju inte hur jag har det :)

JULIEK sa...

Hei igjen! Jeg har utmanad deg, se min blogg : )