lördag, augusti 12, 2006

Vad är lite regn?



Skam den som ger sig. Jag trotsade regnet och gjorde rabatten färdig. Till höger om vindskydden har vi lagt plattor så där kommer vi att sitta nästa vår och njuta av doften från syrénerna och titta på "lådan" framför huset (som är 5 meter lång!) som innehåller riktigt mörkrosa rhododendron.

Till vänster om den nya rabatten finns en bit av uppfarten som ska rensas upp och fyllas med ljus singel. Vi bor ju vid en grusväg och då är singel det som lämpar sig bäst.

Ni ser kanske vattenpölen, det har regnat massor! Just nu är det lite ljusare och uppehåll, men det är fortfarande regntunga skyar runt omkring oss.

Rabatten innehåller: Summersnow, Alpclematis och Skogsclematis. För att skydda clematisernas fötter har jag satt två sorters Hosta framför varje och där emellan står rosa Höstanemoner. Jag kommer att trycka ner lite lökar senare i höst så att det kommer att finnas tidig vårfägring i rabatten också.

9 kommentarer:

Lilla B sa...

DET KOMMER ATT BLI JÄTTEFINT!!!!!!

Linda sa...

Tack!!

Elisabet. sa...

I mitt nya liv kommer allt det där att finnas.
Så spännande att vänta och se vad som händer.
Man blir sina tankar, säger Kay Pollak.

Det är svårt att tro det, men jag har gett mig sjutton på att det ska fungera.

Alltså ska jag ännu en gång sitta intill lavendel och stockrosor.

Allt handlar bara om t i d.

Linda sa...

Du är välkommen hit, här kan du faktiskt sitta precis så! Har satt en ny lavendelrabatt i år, som är 10 meter lång och mot väggen bakom finns stockrosor.

l*eva sa...

Men VILKET jobb!!!
SNYGGT gjort!
Det märks, att Du har Sinne* för det...
DET kallar jag TALANG!

Nog känner man *regndoften* i bilden!

Linda sa...

Tack Eva för berömmet. Nog finns det en tanke eller två bakom :)

cS sa...

Visst är det härligt att möblera med växter. Att ha en vision och sedan se den gå i uppfyllelse om ett, två eller flera år. Dina clematis kommer att växa och växa och linda in ert hus med fantastiska vita skyar av blommor. Njut av annat i regnet. Har nu läst min sommarkvot av böcker. Det blir både en och två öcker om dagen/dygnet. Man fastnar men om en vecka börjar jobbet så då blir det nöjet slut.....

Linda sa...

cS: förstår att bloggen kommit i andra hand om du ska hinna med två böcker per dygn :) Men det är härligt med böcker, man kan försvinna i flera timmar och inte fatta var tiden blir av.

Elisabet. sa...

Tack för det du ..-)