fredag, augusti 04, 2006

Fredagkväll i Svedala

Vi går i väntans tider... När ska de vara färdigtinade så att vi kan sätta oss ner och kalasa?
Lite gott vitt vin, bröd, goda ostar och de smarriga här till vänster... Mums!



Det är vi värda efter dagens slit med målning och plattläggning.

3 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Här ska du få ett tips som snabbtining av räkor (som givetvis är för senkommet nu men kan vara bra att veta till en annan gång): Lägg räkorna på en metallbricka eller plåt som du ställer direkt på diskbänken. Inget papper eller annat emellan, vare sig mellan räkorna och plåten eller mellan plåten och diskbänken. Varför? Jo, metall leder både kyla och värme och leder alltså bort kylan ur räkorna! Det funkar faktiskt! På samma sätt som en varm kastrull svalnar fortare om du ställer den direkt på diskbänken om du ställer den på ett grytunderlägg.

Översättarhelena sa...

... än om du ställer den på ett grytunderlägg, ska det vara förstås.

Linda sa...

Tack Helena! Jag tyckte det tog lite väl lång tid, men detta var tydligen "lyxräkor". De var riktigt feta och hade mycket rom så det var väl därför de tog lite extra tid på sig. Men de var kanongoda!